Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

151 miljoen dollar nodig om honger in Zuid-Soedan te stillen

28 juli 2014

Er dreigt een ernstige hongersnood in Zuid-Soedan, waarschuwen de VN. Als de hulp aan het door geweld geteisterde land niet snel opgeschaald wordt, dreigen 50.000 kinderen voor het eind van het jaar te overlijden. Dit getal lijkt abstract, maar impliceert een ramp van groot formaat.

Voor veel gezinnen is het leven in het jongste land ter wereld een dagelijkse strijd. ''Moeders doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun kinderen geen honger meer hebben'', vertelt Anthony Lake, directeur van UNICEF. Hij bezoekt op dit moment het land dat in een grote impasse verkeert. ''Niemand weet wanneer en of er een volgende maaltijd is.''

Hongersnood

Maar liefst een derde van de bevolking in Zuid-Soedan heeft onvoldoende toegang tot voedsel. We weten dat er een grote hongersnood op de loer ligt, maar er zijn te weinig fondsen om te voorkomen dat kinderen sterven van de honger. En dat gebeurt iedere dag weer.

Voedselhulp via de lucht

UNICEF richt voedingscentra in waar moeders en kinderen terecht kunnen voor een levensreddende behandeling. Door het regenseizoen en de slechte infrastructuur van het land moet voedselhulp veelal via de lucht vervoerd worden. Dit is kostbaar, maar noodzakelijk om massale sterfte te voorkomen. Om te voorkomen dat dit jaar nog 50.000 kinderen sterven van de honger is 151 miljoen dollar nodig. Tot nu toe is slechts een derde van de benodigde fondsen binnen.

baby-kentpage

Een baby speelt op het meetbord in een tent in Bentiu die dienst doet als voedingscentrum. Kinderen worden hier behandeld voor ondervoeding.  

Nyamane

 

Gerelateerd aan dit onderwerp