Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Claudia de Breij in Swaziland voor UNICEF

16 juli 2014

UNICEF ambassadeur Claudia de Breij reisde onlangs af naar Swaziland om met eigen ogen te zien wat de organisatie doet voor kinderen. "Ik kijk hier in Swaziland mede namens de donateurs of het geld verantwoord wordt besteed. Geloof me: als ik iets verkeerds zie, ben ik weg."

Zo ver is het echter helemaal niet gekomen. In tegendeel zelfs: "Ik kom heel blij en geïnspireerd terug, omdat ik concrete oplossingen heb gezien, " aldus Claudia. Ze was enorm onder de indruk van de ontmoetingen met alle mensen tijdens haar reis. Ze sprak met moeders, jongeren en kinderen die met hiv geïnfecteerd zijn. Ook bezocht de UNICEF ambassadeur een veraf gelegen mobiele kliniek, waar kinderen worden gered door gedreven artsen en medewerkers van UNICEF.

"UNICEF redt écht levens"

"Ik zou mensen graag eens meenemen om te laten zien wat UNICEF in dit soort landen doet. "UNICEF zorgt ervoor dat mensen met hun kinderen langs komen, geeft ze vaccinaties tegen ziektes zoals malaria en polio en redt zo heel veel levens, " zegt Claudia.

"Mijn reis was heel hoopgevend. Door redelijk simpele middelen, kunnen artsen bijvoorbeeld de aidsepidemie stoppen." Na de geboorte krijgen kinderen een bepaalde siroop toegediend, wat een enorme boost aan het immuunsysteem geeft, waardoor het virus geen kans krijgt in het lichaam. "Hierdoor krijg je dus een compleet nieuwe generatie, die vrij van hiv en aids is."

Kayise heeft een toekomst dankzij medicijnen

Claudia ontmoette Kayise in de kliniek die door UNICEF wordt gesteund. Ze is 20 jaar en heeft hiv. In de kliniek praat ze met anderen over haar situatie,  wordt ze medisch behandeld en onderzocht en krijgt ze aidsremmende medicijnen. Aan Claudia vertelt ze haar toekomstplannen die ze met haar vriendje heeft.

Kindersterfte in Swaziland

Swaziland is één van de landen in Afrika die het hardst getroffen is door hiv en aids. Een kwart van de inwoners is geïnfecteerd en maar liefst 41% van alle zwangere vrouwen heeft hiv. Het grote probleem in Swaziland is dat baby's niet op tijd worden getest op hiv. Kinderen komen vaak pas naar de kliniek als de infectie al in een vergevorderd stadium is, waardoor ze te laat starten met levensreddende medicijnen. 1 op de 20 jonge kinderen overlijdt dan ook aan de gevolgen van aids.

_MG_1128

_OG_2222

_OG_2195

_OG_2330

Gerelateerd aan dit onderwerp