Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kiwanis is creatief met poppen in de strijd tegen tetanus

24 juni 2014

Serviceclub Kiwanis zamelt op creatieve wijze geld in voor UNICEF. De bekende witte Kiwanispoppen worden door kunstenaars en particulieren bewerkt, tentoongesteld en geveild. De opbrengst gaat naar Stop Tetanus, het project van UNICEF dat Kiwanis wereldwijd steunt.

De witte, stoffen poppen worden in Nederland aan kinderen gegeven die in het ziekenhuis liggen. De arts kan dan op de pop tekenen welke behandeling een kind moet ondergaan. Samen met de Stichting Textiel Plus zet Kiwanis de poppen nu ook in voor UNICEF. Mensen kunnen een pop voor 5 euro kopen. Hiermee steunen zij het goede doel al, maar als zij de pop op een creatieve manier bewerken wordt deze tentoongesteld tijdens het Textiel Festival in Leiden. Deze poppen worden, samen met de poppen die door kunstenaars bewerkt zijn, geveild ten bate van UNICEF. Scholen, particulieren en kunstenaars worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit bijzondere project.

Kiwanis en UNICEF

Jaarlijks sterven bijna 58.000 baby's aan de gevolgen van tetanus. Meestal in de allerarmste of heel afgelegen gebieden. Bij een bevalling in slechte hygiënische omstandigheden krijgen sporen van de tetanusbacterie, die overal in de grond aanwezig zijn, de kans om in contact te komen met een open wond. Kiwanis heeft zich samen met UNICEF het doel gesteld de ziekte tetanus drastisch te verminderen. Hiervoor wil Kiwanis International 110 miljoen dollar ophalen in vijf jaar tijd. Kiwanis Nederland maakt zich sterk om voor dit project 1 miljoen euro bij te dragen en organiseren onder de naam 'Stop Tetanus' vele projecten op lokaal en nationaal niveau. Nu, na twee en een half jaar, staat de teller al iets boven de 600.000 euro. Een bedrag waarmee al heel veel kinderlevens gered zijn.

 

Kiwanis

Kiwanispop

Gerelateerd aan dit onderwerp