Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

easyJet steunt UNICEF in strijd tegen polio

24 juni 2014

Volgende week lanceert easyJet de Change for Good-zomercampagne om donaties in te zamelen ter ondersteuning van UNICEF's wereldwijde strijd tegen de verlammingsziekte polio. De komende drie weken kunnen alle easyJet-passagiers hun kleingeld en vreemde valuta doneren aan UNICEF op een cruciaal moment in de strijd tegen polio.

De komende drie maanden kunnen alle easyJet-passagiers hun kleingeld en vreemde valuta doneren aan UNICEF op een cruciaal moment in de strijd tegen polio.

Opleving polio

De aanwezigheid van polio is de afgelopen jaren sterk verminderd van 125 geïnfecteerde landen in 2008 naar drie landen vandaag de dag (Nigeria, Afghanistan en Pakistan). Naar aanleiding van een recente opleving in zeven landen* - waaronder Syrië - zijn de World Health Organization (WHO) en UNICEF een vaccinatiecampagne gestart in het Midden-Oosten om minstens 23 miljoen kinderen te bereiken.

Aan boord doneren

Naar verwachting reizen deze zomerperiode 948.173 easyJet-passagiers van en naar Schiphol. easyJet en UNICEF vragen al deze reizigers om aan boord een bijdrage te leveren om zoveel mogelijk kinderen te kunnen beschermen.

Caroline Guillot, verantwoordelijk voor corporate fundraising bij UNICEF: "Polio is één van de weinige ziekten waarvan UNICEF gelooft dat deze volledig uitgebannen kan worden. Maar de recente uitbraken in poliovrije landen laten zien dat er nog een weg is te gaan om miljoenen kinderen in gevaar te beschermen. Het kost zó weinig om een kind te beschermen tegen deze verlammingsziekte. Deze zomer kijken we uit naar de voortzetting van de samenwerking met onze partner easyJet en de inzet van de easyJet-passagiers om UNICEF te helpen de meest kwetsbare kinderen te kunnen vaccineren."

Eén euro beschermt drie kinderen

Elke gedoneerde euro kan maar liefst drie kinderen levenslang beschermen tegen deze verlammende en potentieel dodelijke ziekte**. Carolyn McCall, CEO van easyJet: "Onze passagiers hebben tot op heden zeer gul gedoneerd voor UNICEF; in totaal is er meer dan 3,73 miljoen euro ingezameld. We zijn ervan overtuigd dat onze campagne om UNICEF te helpen om meer kinderen te vaccineren tegen polio, hen zal inspireren nogmaals te doneren aan dit goede doel."

Change for Good-campagne

Tijdens de Change for Good-campagne van 1 juli tot en met 30 september kunnen passagiers aan boord van easyJet-vluchten kleingeld doneren. De donaties worden verzameld op meer dan 600 routes en in 30 landen.

Dankzij de 3,73 miljoeneuro aan passagiersdonaties die sinds juli 2012 zijn verzameld, heeft UNICEF 4 miljoen moeders en kinderen kunnen beschermen tegen levensbedreigende ziekten in West- en Centraal-Afrika en 2 miljoen kinderen tegen polio. Daarnaast hebben de donaties UNICEF ondersteund in Syrië en de Filipijnen.

 

*) In zeven landen is er sprake van een polio-uitbraak: Syrië, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Irak, Israël, Somalië en Kameroen.

**) Voor maar 33 eurocent zijn er drie poliovaccins te koop. Drie vaccins geven een kind levenslange immuniteit.

Samenwerking UNICEF en easyJet

Vliegtuig

Sinds juli 2012 werken UNICEF en de airline easyJet samen om wereldwijd de gezondheid van kinderen te verbeteren. In 2012 is in totaal 1 miljoen euro opgehaald. Met dit bedrag kon UNICEF onder meer 2,5 miljoen moeders en kinderen beschermen tegen tetanus en andere dodelijke ziekten. 

Strijd tegen polio 

Poliodruppels

Polio is een besmettelijk virus dat als gevolg van slechte hygiëne kan worden verspreid. De meeste slachtoffers merken nauwelijks iets van de ziekte. Maar in 1 op de 200 besmette kinderen kan verlamd raken of zelfs eraan overlijden.  UNICEF heeft samen met een aantal ander organisaties de strijd ingezet tegen polio. Bijna alle landen zijn inmiddels vrij van polio. Bijna.... nog een paar te gaan.

Changefor Good UNICEF

Gerelateerd aan dit onderwerp