Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Uitreiking UNICEF Kinderrechten Film Awards

21 juni 2014

Het afgelopen schooljaar hebben zo'n 8000 kinderen uit heel Nederland nagedacht over de kinderrechten en daar, zelfstandig of met behulp van onze filmcoaches, verrassend goede (korte) films over gemaakt.

Gedurende tientallen premières in het hele land hebben vakkundige juryleden beslist welke films naar de grote finale in Pathé Tuschinski mochten om daar te strijden om de UNICEF Film Awards in diverse categorieën. Aan de finale deden 14 groepen uit heel Nederland mee.

Vakkundige jury

De jury bestond uit Walther Hesselink (Teammanager Jeugd UNICEF Nederland), Tim Haars (New Kids) en een deel van de cast van de jeugdfilm 'Heksen Bestaan Niet': Joshua Rubin (acteur), Karim El Guennouni (acteur), Julia Nauta (actrice), Adel Adelson (regisseur). De presentatie was in handen van Evelien Bosch (Zapplive, Willem Wever).

Winnaars UNICEF Film Awards

Drie winnaars werden door de jury gekozen. De UNICEF Film Award voor het beste kinderrechtenverhaal ging naar OBS Erasmus uit Den Haag met de film: Kinderrechten Superhelden. De jury was onder de indruk van het acteerniveau van de spelers van BS De Talisman uit Eindhoven. Hiermee verdienden zij de award voor beste acteerprestaties in de film: Het blauwe oog. De film over de strenge meester met de grappige krulsnor sprak de jury het meeste aan van alle films. Op het grote podium van Pathé Tuschinski was de hoofdprijs voor BS Neel uit Roermond met de film: We met mijnheer Flipsen!. Zij wonnen de UNICEF Film Award voor de beste film.
 
De aanwezige kinderen in de zaal (ruim 700) kregen allemaal een stembiljet waarmee zij konden stemmen, maar niet op hun eigen film. De Cirkel uit Gouda kreeg 50 stemmen en Hesselanden uit Emmen kreeg 51 stemmen van het publiek. Maar net als de jury was ook het publiek onder de indruk van BS De Talisman. Zij kregen 60 stemmen, waardoor deze groep eveneens de publieksprijs mee mocht nemen naar Eindhoven.

UKRFF Finale

UKRRF2

Krff3