Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Uitreiking UNICEF Kinderrechten Film Awards in Tuschinski

18 juni 2014

Glitters, galajurken, glanzend gepoetste schoenen en 500 glazen kinderchampagne. Enkele ingrediënten van de landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in theater Tuschinski.

De Amsterdamse bioscoop is vrijdag 20 juni het decor van de afsluiting van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival, hét filmeducatieproject voor de basisschool. Kinderen uit groep 7 en 8 hebben zelf films over kinderrechten bedacht en gemaakt. De winnende klas gaat er vandoor met de glazen UNICEF Kinderrechten Film Award. De presentatie van de feestelijke ochtend is in handen van Z@pp Live-presentatrice Evelien Bosch.
 
Na een heel schooljaar verhalen over kinderrechten bedenken, scripts schrijven en films maken, wordt met deze finale het UNICEF Kinderrechten Filmfestival editie 2013-2014 afgesloten. Ruim 8000 kinderen uit heel Nederland hebben vanaf september vorig jaar maar liefst 374 films over kinderrechten gemaakt. Tijdens de glamoureuze klassenstrijd in Tuschinski dingen veertien groepen 7 en 8 naar de award voor Beste Kinderrechten Film. De jury reikt daarnaast ook awards uit voor Beste Acteerprestatie en Beste Kinderrechtenverhaal. Tijdens de finale bepalen de meer dan 700 gasten in de zaal welke kinderrechtenfilm de Publieksprijs verdient.

Kinderrechten

Door het filmproject worden de leerlingen op een creatieve manier bewust van hun rechten. Van de 54 artikelen uit het Kinderrechtenverdrag hebben de kinderen er één gekozen als onderwerp van hun film. De finalefilms die in Tuschinski te zien zijn, geven een goed beeld van hoe kinderen de soms ingewikkelde kinderrechten op originele wijze interpreteren en welke rechten zij belangrijk vinden.

Filmlab

Voor het UNICEF Kinderrechten Filmfestival zijn de leerlingen op multimediale wijze aan de slag gegaan met het onderwerp kinderrechten. In het online Filmlab op www.krff.nl leren ze alles over filmopnames maken, camera-acteren en niet te vergeten een filmscript over kinderrechten schrijven. Bij het filmen en de nabewerking zijn de jonge filmmakers begeleid door een speciale filmcoach. Zelfgemaakte tekeningen worden in de films als animatie gebruikt, waardoor het eindresultaat van iedere film verrassend is. Daarnaast wordt iedere film ondersteund met een eigen soundtrack.

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival is een samenwerking tussen UNICEF Nederland, Ziggo en Hollywood in de klas.

UKRFF Finale

Gerelateerd aan dit onderwerp