Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

ING rent voor UNICEF

18 juni 2014

Wereldwijd werkten medewerkers van ING zich in het zweet voor UNICEF. Op woensdag 18 juni vond de jaarlijkse ING Run for UNICEF plaats. Het startschot klonk bij de Amsterdam ArenA en bracht een massa van honderden lopers in beweging.

ING run

De cheque wordt overhandigd aan Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF.

ING kids run

Kinderen vermaakten zich uitstekend met allerlei spelletjes in de ArenA.

Wereldwijd werkten medewerkers van ING zich in het zweet voor UNICEF. Op woensdag 18 juni vond de jaarlijkse ING Run for UNICEF plaats. Het startschot klonk bij de Amsterdam ArenA en bracht een massa van honderden lopers in beweging.

Eerder die dag werd het startpistool afgevuurd in onder andere Sydney, Hong Kong, Madrid, New York, Istanbul en Wenen. Met het wereldwijde loopevenement zamelt ING geld in voor UNICEF. De opbrengst gaat naar de onderwijsprogramma's die ING steunt. In Nederland liepen de renners maar liefst 120.000 euro bij elkaar.

Betrokken collega's

Het prachtige evenement is ooit bedacht door Marc van den Berg, medewerker van ING. In eerste instantie vooral om de banden tussen collega's onderling aan te halen, maar al snel werd een goed doel gezocht om de opbrengst van de loop aan te kunnen doneren. ''Ik vond dat collega's elkaar beter moesten leren kennen'', vertelt Marc. ''De ING Run is een ongedwongen, informeel evenement. Mensen zijn betrokken en creatief, en zamelen graag geld in voor UNICEF. Het evenement is goed voor ING én goed voor UNICEF. Nu zelfs de kinderen van ING'ers mee kunnen doen met de Kids Run, wordt het evenement steeds leuker.''

Partnership

De ING Run is een onderdeel van het partnership tussen ING en UNICEF. In 2005 startten ING en UNICEF een internationaal strategisch partnership. Op deze manier geeft ING binnen haar duurzaamheidbeleid vorm aan haar maatschappelijke activiteiten en wordt de mate van medewerkersbetrokkenheid vergroot. Binnen het partnership staat onderwijs voor kinderen centraal.

Gerelateerd aan dit onderwerp