Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Syrische kinderen naar school dankzij Soroptimisten

5 juni 2014

De Soroptimisten en UNICEF Nederland slaan de handen ineen. Samen zorgen we ervoor dat Syrische kinderen in Turkije weer naar school kunnen gaan. Vanaf 2014 werven de Soroptimisten fondsen voor UNICEF.

'Genoeg! Miljoenen Syrische kinderen lijden al drie jaar onder het geweld in hun land. Deze generatie mag geen verloren generatie zijn. Doe mee en zorg ervoor dat Syrische kinderen in Turkije naar school kunnen gaan.' Onder deze noemer zetten de Nederlandse Soroptimistenclubs zich in voor het werk van UNICEF.

En dat is hard nodig, want Turkije vangt ruim 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen op, waarvan meer dan de helft kind. De vluchtelingen verblijven in 22 kampen en in gemeenschappen. De Turkse overheid zorgt voor de eerste levensbehoeften van de vluchtelingen. UNICEF zorgt ervoor dat kinderen die in vluchtelingenkampen wonen, maar ook daarbuiten, weer naar school kunnen. ook zorgen we voor traumaverwerking en vaccineren we kinderen tegen polio.

School in een vluchtelingenkamp

Samen met de Turkse overheid zet UNICEF een onderwijssysteem op voor Syrische vluchtelingen. Zo worden scholen gebouwd in vluchtelingenkampen en daarbuiten. Deze scholen worden voorzien van kwalitatief goed meubilair en lesmaterialen. Ruim 345.000 Syrische kinderen volgen onderwijs in Turkije, zowel in de kampen als in de gemeenschappen.

In Turkije mogen Syrische gevluchte leraren lesgeven, maar zij hebben bijscholing nodig om dit volgens het Turkse curriculum te doen. In de kampen en gastgemeenschappen zijn scholen nodig voor alle extra kinderen, dus moeten er lokalen bijgebouwd worden en extra leraren worden geworven. Leraren krijgen ook een cursus over het omgaan met traumaverwerking in de klas.

 

 

Water-Aleppo-340

Syrische jongens vuilnisbelt

Safaa Irak

Gerelateerd aan dit onderwerp