Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Football Cup 2014 voor kwetsbare kinderen in Oekraine

28 mei 2014

Op zaterdag 30 mei strijden 16 teams uit heel Oekraïne tegen elkaar in een voetbaltoernooi. Met deze UNICEF Football Cup 2014 wordt aandacht gevraagd voor kinderrechten en het belang van sport voor de ontwikkeling van kwetsbare kinderen.

De deelnemers zijn kinderen met een handicap, wezen,  hiv-patiënten, straatkinderen en vluchtelingen. Om het spel nog leuker te maken dragen de elftallen de namen van de landen die deelnemen aan het WK. UNICEF Nederland steunt en financiert het evenement.

Football Cup in 2013

In 2013 heeft UNICEF de tweede Football Cup georganiseerd voor kwetsbare jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Er deden toen 100 kinderen mee, verdeeld over 11 teams, afkomstig uit Odessa, Kyiv, Mykolaiv, Kherson, Ivano-Frankivsk, Kharkiv, Zakarpattya en Lviv.

TheNetherlands-FootballCup

Hulp voor zwerfjongeren in Oekraïne en Moldavië

Om zoveel mogelijk extra kwetsbare kinderen te begeleiden naar een betere toekomst, is het UNICEF-project Ondertussen in Odessa opgezet. UNICEF helpt straatkinderen in Oekraïne en Moldavië met de juiste zorg en we geven hen een gezicht. Sinds twee jaar volgen we zes jongeren en Ina Nik, een hulpverlener van het opvangcentrum The Way Home. Hun leven is te volgen op Ondertussen in Odessa.

Oleg

Gerelateerd aan dit onderwerp