Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pierre van Hooijdonk en minister Ploumen trappen af tegen Ghana

27 mei 2014

Voorafgaand aan de oefeninterland Nederland - Ghana verzorgen Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en ex-international Pierre van Hooijdonk, aanstaande zaterdag de aftrap van de inzamelingsactie voor de campagne Voetbal voor Water. 

Voetballiefhebbers kunnen aanstaande zaterdag 31 mei genieten van een van de laatste oefeninterlands van Oranje voor het WK én tegelijkertijd het goede doel steunen. Als zij het woord 'voetbal' sms'en naar 4333, wordt er per sms eenmalig 2,50 euro gedoneerd. Voetbal voor Water geeft schoolkinderen in Afrika schoon water en leert ze spelenderwijs gezond en hygiënisch te leven.

Schoon drinkwater   

Zonder schoon drinkwater en toiletten is de kans op het oplopen van ziektes als cholera en diarree groot. De KNVB, UNICEF en andere partners hopen zoveel mogelijk geld voor het project op te halen. Daarmee kan het werk in Ghana, Kenia en Mozambique worden voortgezet en wordt voorkomen dat schoolkinderen onnodig ziek worden of zelfs overlijden.  

Het streven is dat in deze landen uiteindelijk 700.000 kinderen op 1.100 scholen drinkwatervoorzieningen krijgen en leren over hygiëne. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verdubbelt alle bijdragen aan Voetbal voor Water tot een maximum van 13,5 miljoen euro.

Voetbal voor Water

Voetbal voor Water is een samenwerking van UNICEF met de KNVB, Vitens Evides International, Simavi, Akvo, Aqua for All en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
In de afgelopen twee jaar zijn op 250 scholen in Ghana, Kenia en Mozambique al meer dan zeshonderd coaches opgeleid.

 

Ffw

Ghana UNI47793

Gerelateerd aan dit onderwerp