Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Winnaars kinderkunstveiling Groninger Museum

26 mei 2014

Op zondag 18 mei werden in het Groninger Museum de winnaars bekend gemaakt van de schilderwedstrijd 'Kinderen schilderen voor UNICEF'. De schilderijen werden geveild als afsluiting van de wedstrijd. Uit bijna 700 kunstwerkjes zijn er zes door de jury uitgekozen.

De afgelopen maanden deden bijna 700 kinderen mee aan de wedstrijd. De vijfkoppige jury, waaronder UNICEF Ambassadeur Sipke Jan Bousema, heeft bepaald welke schilderijen het beste waren.

Winnaars

In de leeftijdscategorie 4 t/m 7 ging de eerste prijs ging naar de zevenjarige Karlijn Kindt. In de categorie 8 t/m 14 jaar was de eerste prijs voor Eefke de Jong. De schilderijen zijn tot en met 1 juni voor iedereen te koop à € 10 per stuk, in de entreehal van het Groninger Museum. De opbrengsten gaan naar UNICEF en zijn bestemd voor het schoon drinkwaterproject tegen kindersterfte.

Benefietveiling

De veiling werd geleid door veilingmeester Johan van der Hende en er zijn meer dan 50 stukken geveild. Ook waren er muzikale optredens van singer-songwriter Suze Linnet (18 jaar) en van een ensemble uit het Haydn Jeugd Strijkorkest. KLM heeft ook een schilderij gekocht van de zesjarige Yves Tielliu uit Groningen. Hij ontving een cheque van €100,- wat Yves zal doneren aan UNICEF.

Karlijn Kindt

Schilderij van zevenjarige Karlijn Kindt

Yves

Schilderij van zesjarige Yves Tielliu, gekocht door KLM