Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Prachtige donatie van Schiphol voor UNICEF

22 mei 2014

Reizigers op Schiphol doneerden in 2013 maar liefst €152.000 euro in de collectezuilen op Amsterdam Airport Schiphol. De opbrengst van de zuilen is bestemd voor het werk van UNICEF. Daarnaast zamelden medewerkers van Schiphol Group met verschillende acties een bedrag in van  € 60.000.

Het is het resultaat van een succesvol partnership tussen Schiphol en UNICEF. Vandaag nam Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF Nederland de mooie cheques in ontvangst van Jos Nijhuis, CEO & President van Schiphol Group.  ''Met elkaar is er vorig jaar 212.000 euro voor UNICEF opgehaald, een prestatie van formaat'', stelt Jos Nijhuis. ''Wij zijn de passagiers van Schiphol erg dankbaar voor dit enorme bedrag. Ook het feit dat de medewerkers van Schiphol Group zich zo goed ingezet hebben voor UNICEF maakt me trots."

UNICEF is ontzettend blij met de mooie bijdrage van Schiphol. ''Wij zijn Schiphol en haar passagiers erg dankbaar voor deze mooie gift voor ons wereldwijde werk voor kinderen'', zegt Jan Bouke Wijbrandi. ''Het stelt ons in staat de meest kwetsbare kinderen een goede start te geven in hun leven. Van dit geld kopen we onder meer malarianetten voor Burundi, om malaria als doodsoorzaak onder kinderen nog verder terug te dringen."

Collectezuilen

Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen van Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Begin 2012 werd het startsein gegeven voor de drie jaar durende samenwerking tussen Schiphol en UNICEF Nederland.

Collectezuil 2

Beeldmerk

Gerelateerd aan dit onderwerp