Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

2013 was een stabiel jaar voor UNICEF Nederland

21 mei 2014

Met de steun van Nederlandse donateurs, het bedrijfsleven en vele vrijwilligers kon UNICEF Nederland in 2013 opnieuw een waardevolle bijdrage leveren aan de verbetering van de positie van kwetsbare kinderen in de wereld.

Wat deed UNICEF in 2013?

UNICEF was in 2013 actief in 190 landen. In meerdere arme landen, waaronder Burundi en Sierra Leone, werkten we aan de bestrijding van kindersterfte en ondervoeding. Gevluchte kinderen uit het door oorlog verscheurde Syrië kregen dankzij UNICEF onderwijs en psychosociale steun. Na de verwoestende tyfoon op de Filipijnen zorgden we als eerste voor schoon drinkwater en veilige opvangplekken.

Dankzij al onze donateurs en partnerships ontvingen we vorig jaar in totaal 70,6 miljoen euro. Van dit bedrag besteedde UNICEF Nederland 51,8 miljoen euro aan programma's wereldwijd en 5,8 miljoen euro in Nederland zelf. 19,9 procent van de ontvangsten werd besteed aan fondsenwerving, administratie en beheer. Het kostenpercentage valt binnen de norm van het Centraal Bureau Fondswerving. (25 procent)

Vaste donateurs

In 2013 groeide het aantal donateurs van 345.000 naar 351.000, maar daalden de inkomsten uit eigen fondsenwerving van 53,4 miljoen euro naar 49,3 miljoen euro."Inkomstengroei is geen vanzelfsprekendheid meer, maar aan de andere kant zien we ook heel veel kansen," zegt Jan Bouke Wijbrandi, directeur van UNICEF Nederland. "Bijvoorbeeld in het aangaan van nieuwe partnerschappen, waardoor we samen met bedrijven en andere organisaties kunnen werken aan betere rechten voor kinderen. Alleen dan zijn we sterk genoeg om te bereiken dat kwetsbare kinderen krijgen wat hen toekomt."

KLIK