Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderboekenschrijver Arend van Dam bezoekt Anne Frankschool Utrecht

20 mei 2014

Kinderboekenschrijver Arend van Dam gaf op 20 mei een gastles en voorleessessie op de Anne Frankschool in Utrecht. Hij vertelde hier onder andere over zijn boek 'Nu of ooit…' dat gaat over kinderrechten.

Beyzanur (12) uit groep 8 van de Anne Frankschool is heel trots dat Arend van Dam vandaag in de klas komt. Ze won de gastles en voorleessessie met een quiz over UNICEF in tijdschrift Samsam.

'Nu of ooit…'

Arend van Dam vertelde onder andere over zijn boek 'Nu of ooit…'. In het boek komen in elk verhaal één of meerdere kinderen aan bod. Ondanks hun verschillende achtergronden en de verschillende omstandigheden hebben deze kinderen een duidelijke overeenkomst: ze hebben allemaal dezelfde, universele rechten.
 
De klas luistert aandachtig naar de vele verhalen over de kinderen en hun rechten. Zo vertelt Arend van Dam over het dilemma 'wanneer is iets kinderarbeid'. Zoals Jewel uit India, die stenen bewerkt in plaats van naar school te gaan. De kinderen uit de klas noemden dit unaniem kinderarbeid, want het werk was niet vrijwillig en Jewel kon niet naar school. De Franse Sophie, die na schooltijd in het restaurant van haar ouders meehelpt, is volgens hen geen kinderarbeid: ze deed het immers vrijwillig en ze ging wel naar school.

Beyzanur is blij dat ze de les gewonnen heeft: 'Ik vind kinderrechten heel belangrijk. Iedereen heeft bijvoorbeeld recht op schoon water, anders word je ziek.'

Arend 1

Arend 2

Arend 3