Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Cholera bedreigt kinderen in Zuid-Soedan

19 mei 2014

Naast ondervoeding en geweld bedreigt nu ook cholera het leven van miljoenen mensen in Zuid-Soedan. Aan het eind van het jaar zal de helft van de twaalf miljoen mensen tellende bevolking op de vlucht zijn of het slachtoffer zijn van ziektes en ondervoeding.

Ten minste de helft van deze slachtoffers is kind. ''Een veilig en vredig Zuid-Soedan was een droom van velen, maar wordt nu een rechtstreekse nachtmerrie,'' zegt  Yoka Brandt van UNICEF. ''De kinderen in Zuid-Soedan hebben onmiddellijk hulp nodig.'' Maar liefst tachtig procent van de kinderen onder de vijf woont in het conflictgebied. Een zorgwekkend aantal van 50.000 kinderen loopt het risico om te overlijden aan ondervoeding. Velen van hen zijn inmiddels aangewezen op het eten van gras en bloembollen.

Cholera

De recente uitbraak van cholera zet de situatie op scherp. Iedere dag verdubbelt het aantal gevallen van de zeer besmettelijke ziekte. UNICEF mobiliseert hulpteams en richt tenten in waar patiënten behandeld kunnen worden. Er is dringend schoon water, zeep en ORS nodig.

Soedan

Soedan 2

Gerelateerd aan dit onderwerp