Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Een app voor meer 'quality time' met je kind

15 mei 2014

UNICEF Zweden lanceert - op de Internationale Dag van het Gezin - een app die ons mínder tijd met onze mobiele telefoon en méér tijd met onze kinderen moet laten doorbrengen.
Met de app 'UNICEF PlayTimer' krijgt een kind controle over de mobiele telefoon van de ouder.

Met de app 'UNICEF PlayTimer' krijgt een kind controle over de mobiele telefoon van de ouder. Wanneer ouder en kind samen tijd doorbrengen en de mobiele telefoon wordt aangeraakt gaat er een alarm af. De enige manier om het alarm uit te zetten is door met 'face recognition' het gezicht van het kind in beeld te brengen: het bewijs dat ouder en kind samen zijn!

Scheidslijnen tussen werk en vrije tijd vervagen

'We hebben een app ontwikkeld die kinderen meer tijd met hun ouders door laat brengen zonder dat ouders onderbroken worden door hun werk' stelt Lotta Linden, Hoofd Corporate Partnerships UNICEF Zweden. 'Het is belangrijk om aandacht voor dit onderwerp te vragen. Meer dan de helft van alle ouders in Zweden met kinderen tussen de 0 en 12 jaar checkt zakelijke e-mail en ontvangt werktelefoontjes buiten werktijd. De scheidslijnen tussen werk en vrije tijd vervagen. Het wordt tijd dat werknemers beter gaan kijken hoe het mee naar huis nemen van werk invloed heeft op hun kinderen.' UNICEF Zweden hoopt dat Zweedse en internationale werkgevers hun werknemers aanmoedigen de app te downloaden en tegelijkertijd aandacht te besteden aan de 'Children's Rights and Business Principles.'

Children's Rights and Business Principles

Bedrijven kunnen op veel verschillende manieren van invloed zijn op het leven van kinderen. Zo worden in sommige landen kinderen gedwongen te werken en is er sprake van kinderarbeid. Maar ook in landen als Zweden en Nederland kan het werk van ouders van invloed zijn op het leven van hun kinderen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld niet genoeg aandacht van hun ouders krijgen omdat ouders thuis nog veel tijd besteden aan hun werk. Speciale 'Children's Rights and Business Principles' geven  bedrijven handvatten om meer rekening te houden met kinderrechten in het bedrijf zelf, in de markt en in de samenleving.

PlayTimer