Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Fotoreportage kinderen in Zuid-Soedan

13 mei 2014

Journalist en fotograaf Kate Holt maakte een fotoreportage van kinderen in Zuid-Soedan. Op de foto's is goed te zien wat voor effect het conflict op de kinderen in het land heeft.

In Zuid-Soedan zijn na vier maanden van hevige gevechten een miljoen mensen - waarvan de helft kind - op de vlucht geslagen voor het geweld. Huizen zijn vernield en veel kinderen zijn hun ouders kwijtgeraakt.

Veel jonge kinderen zijn getraumatiseerd door alle gebeurtenissen die ze hebben meegemaakt. Voorheen kenden ze de oorlog alleen maar van de verhalen die hun ouders hen vertelden.

Ouders

Kinderen die hun ouders zijn kwijtgeraakt voelen zich onveilig, krijgen onvoldoende zorg en gaan niet naar school. Door de heftige gebeurtenissen hebben veel van hen last van psychologische klachten. Ze leven met de dag en zien de toekomst somber in. 

Hulp

Met hulp van UNICEF worden scholen en sanitaire voorzieningen gebouwd om het dagelijkse leven weer op te pakken. Zo kunnen ze geleidelijk samen werken aan een nieuwe toekomst.

ZS-2

Speelgoed

Gerelateerd aan dit onderwerp