Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

StudyPortals steunt Schools for Africa

8 mei 2014

Onderwijs voor zo veel mogelijk kinderen in Guinee-Bissau. Dat is de doelstelling van de samenwerking van het studiekeuzeplatform StudyPortals en UNICEF. StudyPortals is sinds januari 2014 partner van UNICEF en steunt de UNICEF-campagne Schools for Africa, met name in Guinee-Bissau.

De campagne komt goed overeen met de missie van StudyPortals, namelijk:'Empowering the world to choose (for) education'. In Sub-Sahara Afrika gaat namelijk 1 op de 3 kinderen niet naar school. Zij kunnen de keuze voor onderwijs niet zelf maken, die is al voor hun gemaakt. Door gebrek aan kennis, armoede en discriminatie is hun toekomstperspectief erg beperkt.

Schools for Africa

Daarom investeert StudyPortals in deze kinderen en in hun onderwijskansen. In UNICEF Nederland hebben zij hierin een juiste partner gevonden. Vanaf januari 2014 ondersteunt StudyPortals de UNICEF-campagne Schools for Africa.

StudyPortals wil haar gebruikers graag betrekken in deze samenwerking, maar weet ook dat studenten vaak een klein budget en weinig vrije tijd hebben. Daarom heeft het platform een oplossing verzonnen, waardoor studenten slechts vijf minuten van hun tijd hoeven te investeren. Bezoekers kunnen recensies op de site achterlaten over hun ervaringen op verschillende opleidingen. Voor elke nieuwe recensie doneert StudyPortals een bedrag aan Schools for Africa, namens de student.

SP

Gerelateerd aan dit onderwerp