Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Global Action Week 2014: Onderwijs voor ieder kind

7 mei 2014

In de meeste arme landen worden kinderen met een handicap het meest gediscrimineerd en uitgesloten van de gemeenschap. Daarom is de Global Action Week dit jaar gericht op Onderwijs en Kinderen met een handicap. Van 4 t/m 10 mei is het Global Action Week.

Van 4 t/m 10 mei is het Global Action Week. De Global Campaign for Education  vraagt deze week aandacht voor onderwijs en kinderen met een handicap.

Wereldwijd leven tussen de 93 en 150 miljoen kinderen met een handicap. Zij worden dagelijks gediscrimineerd door mensen in hun gemeenschap. Hierdoor lopen ze nog meer kansen in het leven mis dan hun leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld op onderwijs en gezondheidszorg. Daarnaast zijn er voor hen weinig voorzieningen en regels vastgesteld. 

Global Action Week 2014

De Global Action Week vindt jaarlijks plaats en is één van de belangrijkste momenten in de campagne voor onderwijs wereldwijd. De actieweek geeft hulporganisaties zoals UNICEF de kans om voor onderwijs te pleiten en voor verandering te zorgen. Dit jaar is het van 4 t/m 10 mei Global Action week.

Naar school met een handicap 

Als kinderen met een handicap worden opgenomen in het reguliere onderwijs, kunnen ze een volwaardige rol in hun gemeenschap spelen. Het verbreedt de horizon van alle kinderen en het biedt hen kansen om hun ambities te verwezenlijken. Meer inspanningen om de integratie van deze kinderen te ondersteunen, helpen discriminatie aan te pakken.

De Nederlandse coalitie van de Global Campaign for Education zet zich in voor een optimale bijdrage vanuit Nederland aan Education for All, een initiatief van UNESCO, in ontwikkelingslanden. GCE-NL bestaat uit ontwikkelingsorganisaties en onderwijsvakbonden.

Gaw

Gaww

Gerelateerd aan dit onderwerp