Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Waterinstallatie van Wavin geplaatst in Bhutan

5 mei 2014

In het afgelegen Bhutan is het eerste watersysteem dat door Wavin gedoneerd is, geïnstalleerd. Het systeem is geplaatst op het dak van een school in Thimpu en vangt regenwater op. Hiermee kunnen kinderen de handen wassen, de schooltuin water geven en kunnen de toiletten schoongemaakt worden.

Het water is zonder zuiveringssysteem niet geschikt om te drinken, maar kan wel gebruikt worden voor andere doeleinden. Toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen is een groot probleem in het dunbevolkte, onherbergzame Bhutan. Van de scholen heeft 30% geen toegang tot schoon drinkwater, 44% heeft geen sanitaire voorzieningen. Wavin en UNICEF zetten zich in om op 38 scholen de sanitatie te verbeteren. Op 26 scholen worden wateropslagsystemen geïnstalleerd. Bovendien worden leraren getraind in het belang van goede hygiëne. In totaal worden met dit project circa 5.000 kinderen bereikt.

Providing Essentials for Children

Wavin en UNICEF werken sinds 2005 samen onder de noemer Providing Essentials for Children om kinderen wereldwijd te voorzien van schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. De samenwerking richt zich op 3 gebieden: geld, producten en kennis. Na intensief te hebben samengewerkt in Mali, Papua Nieuw Guinea en Nepal, is de aandacht sinds eind 2011 gevestigd op Bhutan.

bhutan

 

 Wavin

Gerelateerd aan dit onderwerp