Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Crosoline mag bijna naar school

5 mei 2014

Sinds de lancering van de Spaarrekening voor UNICEF in oktober vorig jaar heeft de ING samen met haar klanten al 173.939 euro gedoneerd. Met dit bedrag kan UNICEF in Madagaskar in kansarme regio's kleuters naar school helpen.

De ING en UNICEF werken al sinds 2005 samen aan een betere toekomst voor kinderen door te investeren in onderwijs. Met de 'Spaarrekening voor UNICEF' kan nu ook de ING-klant eenvoudig bijdragen. De ING doneert 0,10% op jaarbasis aan UNICEF over het gemiddelde totaalsaldo van alle Spaarrekeningen voor UNICEF.' Daarnaast kan de klant besluiten een eigen donatie te doen aan UNICEF rechtstreeks via de spaarrekening. Samen met de bijdrage van de ING komt dit ten goede aan kleuteronderwijs in Madagaskar.

Gestart met de bouw van lokalen

Met de eerste donaties kon UNICEF in Madagaskar direct aan de slag in de regio's die er het slechtst aan toe zijn. Naast bestaande basisscholen is er gestart met de bouw van lokalen voor kleuteronderwijs. Bij de klaslokalen komen toiletten en watervoorzieningen, om een goede hygiëne al vanaf jonge leeftijd te stimuleren.

De kleuterklaslokalen zullen ook worden ingericht met onderwijsmeubilair en les- en spelmateriaal. UNICEF zal een speciale opleiding verzorgen voor kleuterleerkrachten, aangezien 80% van de leerkrachten op dit moment nog ongeschoold is.

Crosoline (5) mag bijna naar school 

Een van de kinderen die staat te popelen om naar school te gaan is de 5-jarige Crosoline. "Ik wil heel graag boeken leren lezen", zegt Crosoline met een grote glimlach op haar gezicht. Goede educatie is belangrijk voor de toekomst. Niet alleen voor Crosoline, maar ook voor haar familie en haar dorp.

Kleuteronderwijs in Madagaskar: goede start

Een kind maakt tijdens de eerste vijf jaar van zijn leven belangrijke groei- en hersenontwikkelingen door, en daarom is kleuteronderwijs zo belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. In veel regio's in Madagaskar zijn er eenvoudigweg geen kleuterscholen. Daarom zorgt UNICEF, met de steun van de ING en de ING-klant, dat er nu kleuterklaslokalen komen. Dankzij dit project krijgen de jongste inwoners van Madagaskar dus direct toegang tot kwalitatief hoogwaardig kleuteronderwijs. 

Gerelateerd aan dit onderwerp