Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Arnold + Siedsma steunt UNICEF

5 mei 2014

Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving. Als dienstverlener op het gebied van intellectueel eigendom, onderschrijft Arnold + Siedsma het belang van kennis en kennisdeling. Het bedrijf steunt UNICEF dan ook bij het werk in Guinee-Bissau.

Een kind dat goed onderwijs volgt, creëert kansen voor de toekomst en vergaart kennis die aan volgende generaties kan worden doorgegeven. "Als dienstverlener op het gebied van intellectueel eigendom, onderschrijven wij als geen ander het belang van kennis en kennisdeling. Daarom steunen wij een onderwijsproject in Guinee-Bissau, waar UNICEF zo veel mogelijk kinderen van kwalitatief goed onderwijs voorziet", vertelt de heer Addick Land, partner van Arnold + Siedsma.

Guinee-Bissau

Het West-Afrikaanse Guinee-Bissau telt 1,5 miljoen inwoners. Bijna 70 procent van de bevolking leeft van minder dan 1,50 euro per dag. Onderwijs is hard nodig om de kinderen van Guinee-Bissau een betere toekomst te geven. Zeven van de tien kinderen gaat naar de basisschool. UNICEF streeft naar toegankelijk en goed onderwijs voor alle kinderen, want met goed onderwijs geef je kinderen de mogelijkheid om iets van hun leven te maken.

Om in 2020 alle kinderen in Guinee-Bissau op school te hebben, zijn de overheid en UNICEF als belangrijkste partner aan een ambitieus plan begonnen. De basis van dit plan is de zogenaamde 'Kindvriendelijke Scholen Plus' aanpak. Dit betekent dat ook moeders van de kinderen op school les krijgen. Vaak kunnen zij niet lezen en schrijven. Daarnaast krijgt kleuteronderwijs speciale aandacht om kinderen goed voor te bereiden op de basisschool.

Meer dan alleen onderwijs

Scholen zijn het centrum voor meer dan alleen onderwijs. In samenwerking met het Ministerie van Gezondheidszorg controleert UNICEF kinderen regelmatig op leerproblemen, wormen en achterstand in vaccinaties. Het Ministerie zorgt voor seksuele voorlichting en voorlichting over hiv en aids. Tegelijkertijd met de aanleg van waterpunten en wc's op scholen, geven de scholen voorlichting over watergebruik en hygiëne in de dorpen. De scholen zorgen er ook voor dat al hun kinderen een geboortebewijs hebben. Speciaal opgeleide professionals gaan op zoek naar kinderen die niet naar school gaan om ze op school te krijgen en ze te helpen toegang te krijgen tot andere sociale voorzieningen.

Om zoveel mogelijk kinderen in Guinee-Bissau de kans te geven goed onderwijs te volgen, doneert Arnold + Siedsma een geldbedrag bij iedere nieuwe opdracht - ongeacht of die van bestaande of nieuwe cliënten komt. Het streven is om jaarlijks minimaal 15.000 euro aan UNICEF te kunnen overmaken.

SP

SP2

Gerelateerd aan dit onderwerp