Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF veroordeelt recente aanslagen op kinderen in Syrië

1 mei 2014

UNICEF veroordeelt de recente aanslagen in Syrië die waren gericht op scholen en andere burgerdoelen. Tijdens de aanslagen zijn tientallen kinderen gewond geraakt of omgekomen. 

Op dinsdag 29 april vonden maar liefst drie aanvallen plaats, één daarvan op een school waarbij veertien kinderen zijn gestorven en meer dan 80 kinderen gewond zijn geraakt.  De tweede aanslag was op een opvangcentrum waarbij drie kinderen om het leven zijn gekomen. Tijdens een aanslag in het centrum van Homs zijn minstens 100 mensen omgekomen, waaronder vooral vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn meer dan 100 mensen gewond geraakt.

"Elke dag proberen Syrische kinderen een normaal leven te leiden, maar in plaats daarvan worden ze vermoord en verminkt," zegt Maria Calivis van UNICEF. De aanslagen worden alleen maar erger, er wordt nauwelijks  aandacht geschonken aan het overtreden van internationale recht en aan alle oproepen om het immense geweld te stoppen."

De Syrische burgeroorlog gaat het vierde jaar in. UNICEF roept alle partijen in Syrië op om het geweld tegen burgers te staken en om de internationale kinder- en mensenrechten te respecteren. 

UNI142064

01-25-unicef -syria

Gerelateerd aan dit onderwerp