Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderkunst voor UNICEF in Groninger Museum

25 april 2014

Het Groninger Museum en UNICEF nodigen iedereen uit voor een bijzonder evenement op zondag 18 mei 2014. Op deze dag vindt een speciale kunstveiling plaats.

De schilderijen die geveild worden zijn gemaakt in het kader van de wedstrijd 'Kinderen schilderen voor UNICEF'. De opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan UNICEF.

De samenwerking

Het Groninger Museum organiseert verschillende activiteiten ten bate van UNICEF. De schilderwedstrijd voor kinderen is daar een onderdeel van. Kleine kunstenaars kunnen nog tot 4 mei een schilderij maken voor de veiling. Presentator en UNICEF ambassadeur Sipke Jan Bousema maakt bekend wie de winnaars zijn van de schilderwedstrijd.

Daarnaast is tot 25 mei 2014 de tentoonstelling "Natural Beauty" van Gustav Rau te bewonderen. De opbrengst van de kunstwerken gaat naar UNICEF. De expositie is een verzameling bestaande uit landschappen en stillevens van de Duitse Gustav Rau. Rau werkte als tropenarts in het Nigeria en Zaïre en was zeer betrokken bij de ontwikkeling en gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden. Daarom heeft hij de collectie in 2001, een jaar voor zijn dood, overgedragen aan UNICEF. De kunstwerken worden in de toekomst geveild en de opbrengst gaat naar UNICEF.

GronMus

GronMus2