Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Basisschool Wereldwijs krijgt les van Nicolette van Dam

14 april 2014

Vanaf het schoolplein gluren de kinderen van basisschool Wereldwijs al naar binnen. Vandaag krijgen ze een gastles van presentatrice en UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam.
Nicolette van Dam vertelt groep zeven vandaag over het belang van schoon water en haar ervaringen in Burundi op reis voor UNICEF.

Nicolette van Dam vertelt groep zeven vandaag over het belang van schoon water en haar ervaringen in Burundi op reis voor UNICEF.  Zij zag daar doodzieke kinderen door diarree en malaria, ziekten die eenvoudig te voorkomen zijn. Met foto's en een korte film vertelt ze over Burundi. Eén jongen mag proberen een volle jerrycan met water op zijn hoofd te dragen, net als in Afrika gebeurt, maar dat is toch wel erg zwaar.

Super trots

De leerlingen uit groep zeven zijn super trots dat ze les krijgen van Nicolette. Zes leerlingen wonnen de gastles omdat ze geld inzamelden voor UNICEF. Eveline (11) was de initiatiefnemer van de inzamelingsactie omdat ze het erg belangrijk vond iets voor kinderen te doen. Ze vroeg haar vrienden mee te helpen en samen hebben ze doosjes versierd en flessen opgehaald. Eveline: 'Ik vind het heel stoer dat we deze prijs gewonnen hebben!'

De klas is muisstil

Tijdens de les is de klas muisstil. Iedereen vindt het heel bijzonder dat Nicolette vandaag in de klas is en ze doet het zo goed dat ze volgens de leerlingen zo door kan gaan voor juf. Nicolette geeft de kinderen tot slot nog een belangrijke tip mee: 'Jullie moeten zelf natuurlijk ook goed je handen wassen!'

De gastles van Nicolette van Dam is vanavond om 18:30 te zien bij RTL Boulevard.

Nicolette

Nicolette van Dam in Burundi

Nicolette

Basisschool Wereldwijs in Houten

Gerelateerd aan dit onderwerp