Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Race tegen de klok in strijd tegen ebola

7 april 2014

Het dodelijke ebolavirus is inmiddels opgedoken in Liberia en Guinee. In Sierra Leone zijn twee mensen onder verdachte omstandigheden overleden. UNICEF is actief in alle landen in de regio om het virus te bestrijden.

De uitbraak van ebola vormt een grote bedreiging voor mensen. Er bestaat geen specifieke behandeling tegen ebola. Patiënten kunnen ernstige bloedingen krijgen en overlijden in veel gevallen. De ziekte is zeer besmettelijk en wordt van mens tot mens overgedragen via bloed, speeksel en uitwerpselen.

Wat doet UNICEF tegen ebola?

Preventie is de beste manier om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom distribueert UNICEF onder andere handschoenen, honderdduizenden stukken zeep en flessen met chloor. Ook zetten we tenten op waar patiënten geïsoleerd opgenomen kunnen worden. Daarnaast lichten we mensen in dorpen en steden voor over hoe een besmetting met ebola voorkomen kan worden, bijvoorbeeld door regelmatig de handen te ontsmetten. Ten slotte voorzien we gezondheidscentra van de nodige medicijnen om patiënten te kunnen behandelen. Samen met lokale partners en NGO's proberen we de verdere verspreiding van ebola in te dammen en patiënten te behandelen waar mogelijk.

Ebola

Gerelateerd aan dit onderwerp