Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Crocs doneert laarzen aan Syrische kinderen

3 april 2014

Bijna 5000 Syrische kinderen hebben een nuttig cadeau ontvangen van Crocs: een paar nieuwe laarzen. De kinderen zijn gevlucht naar Libanon, vaak met niet meer dan ze konden dragen. De laarzen beschermen hen tegen straatvuil en scherpe stenen.

De laarzen zijn een welkom cadeau voor de kinderen. De weerstand van de vluchtelingen, met name van de kinderen, gaat achteruit en ziektes krijgen meer kans. Crocs Cares kwam in actie en heeft 4.936 paar Rain Boots beschikbaar gesteld. Intersocks heeft daarbij een zelfde hoeveelheid sokken geschonken.

"Sommige Syrische kinderen wonen al drie jaar in Libanon,'' vertelt Miriam Azar van UNICEF Libanon. ''Ze hadden al weinig bezittingen toen ze kwamen en wat ze hadden is inmiddels versleten of te klein geworden. Deze laarzen geven kinderen waardigheid en de gelegenheid om veilig te spelen, zonder risico hun voeten te verwonden aan gebroken glas, scherpe stenen of afval. De steun van donateurs en bedrijven, waaronder Crocs en Intersocks, is van enorm belang. Zonder hen zouden we niet in staat zijn om zoveel mensen te helpen", aldus Miriam Azar.

UNICEF in Libanon

UNICEF helpt de talloze Syrische vluchtelingen in Libanon zo goed mogelijk. Tot nu toe hebben we 83.896 mensen in Libanon voorzien van schoon water en is voor 36.520 vluchtelingen gezorgd voor sanitaire voorzieningen. Dankzij mobiele klinieken is aan bijna 14.000 vluchtelingen medische hulp geboden en meer dan 711.000 kinderen zijn ingeënt tegen mazelen en meer dan 812.000 tegen polio. UNICEF geeft continu voorlichting en cursussen op het gebied van voeding en gezondheidszorg. Daarnaast worden 111.194 Syrische kinderen ondersteund om naar school te gaan. Via scholen krijgen 60.337 kinderen psychologische hulp om hun trauma's te kunnen verwerken.

Crocs

crocs 2

Gerelateerd aan dit onderwerp