Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Noodoperatie in afgelegen gebieden Zuid-Soedan

31 maart 2014

UNICEF en het Wereldvoedselprogramma (WFP) zijn gestart met een noodoperatie in een van de meest geïsoleerde gebieden in Zuid-Soedan. Doel: voedsel, vaccins en andere urgente hulpgoederen leveren voordat het regenseizoen begint.

Met helikopters en voedseldroppings hebben de twee organisaties als eerste de plaats Akobo bereikt, nabij de Ethiopische grens. Voor de komende maand staan veertien soortgelijke missies gepland. Doel is hulp te bieden aan 250.000 mensen in afgelegen gemeenschappen die door het conflict zijn getroffen in de staten Jonglei, Upper Nile en Unity.

Regenseizoen bemoeilijkt humanitaire hulp

Nu het regenseizoen met rasse schreden nadert, wordt de druk extra groot om snelle en efficiënte hulp te bieden. Als de wegen overstroomd zijn, zal een groot deel van het land onbereikbaar worden voor hulp. Daarnaast neemt het risico op ziektes als cholera toe door een gebrek aan onderdak en onhygiënische leefomstandigheden.

"Naast het geweld en de angst die de Zuid-Soedanese kinderen de afgelopen maanden hebben moeten verduren, lopen ze nu meer dan ooit risico op ziektes en ondervoeding",
zegt UNICEF-medewerker Yasmin Haque. "De tijd dringt voor de kinderen in de nieuwste staat in de wereld."

UNICEF zet zich daarom met man en macht in om levensreddende hulp bij de bevolking te krijgen voordat het regenseizoen van start gaat.

Bijna een miljoen mensen op de vlucht

Het geweld in Zuid-Soedan barstte meer dan 3 maanden geleden los en heeft al bijna een miljoen burgers op de vlucht gejaagd. Meer dan 700.000 mensen zijn in het land zelf op de vlucht. De anderen zijn richting de buurlanden Oeganda, Ethiopië, Soedan en Kenia
getrokken. De meeste vluchtelingen zijn vrouwen en kinderen. 

 

Zuid-Soedan-helikopter-340

Zuid-Soedan-meisje-340

Gerelateerd aan dit onderwerp