Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Duizenden mensen tekenden petitie voor kinderen in Syrie

27 maart 2014

Deze maand vroegen we aandacht voor de 5,5 miljoen kinderen die getroffen zijn door de oorlog in Syrië. Duizenden mensen steunden de oproep aan wereldleiders om deze kinderen niet nog een jaar te laten lijden en tekenden de petitie.

Op 15 maart was het precies drie jaar geleden dat het verschrikkelijke conflict in Syrië begon. UNICEF greep samen met UNHCR, Worldvision en Save the Children dit moment aan om wereldwijd aandacht te vragen voor de miljoenen kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Duizenden mensen reageerden op onze oproep aan wereldleiders om deze kinderen niet nog een jaar te laten lijden onder het geweld in hun land. De petitie werd in Nederland meer dan 15.000 keer getekend en via Facebook en Twitter kregen we talloze hartverwarmende reacties. Ook in het buitenland stond de situatie in Syrië volop in het nieuws. Mensen van over de hele wereld lieten hun stem horen.

Wat hebben we bereikt?

Donderdag 27 maart stond de Nederlandse bijdrage aan de hulp in Syrië op de agenda van het overleg in de Tweede Kamer. Half mei worden de handtekeningen overhandigd aan Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Zij heeft inmiddels laten weten dat de Nederlandse overheid zich inzet voor het verbeteren van de situatie van Syrische kinderen en dat er voor de zomer nog extra geld beschikbaar wordt gesteld voor humanitaire hulp.

Hartelijk dank

We willen iedereen die heeft getekend, of op een andere manier zijn of haar stem heeft laten horen, hiervoor ontzettend bedanken. We blijven ons onverminderd inzetten voor een beter leven voor de kinderen in Syrië.

Laat het geen verloren generatie zijn

Als er nu niets verandert, groeit een hele generatie op in een land vol wraak en zullen de gevolgen op lange termijn dramatisch zijn. Om te voorkomen dat het geweld in deze regio navolging krijgt, moeten deze kinderen hulp krijgen bij het verwerken van hun trauma's. Hun opleiding weer kunnen hervatten. En weer kunnen leven in veiligheid.

No-lost-generation

syrie

Gerelateerd aan dit onderwerp