Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Vijftigste verjaardag attractie 'it's a small world' in Disney Parken

21 maart 2014

Disneyland Parijs viert op 10 april 2014 samen met UNICEF en alle andere Disney Parken ter wereld de 50e verjaardag van de attractie met het onvergetelijke liedje: 'It's a small world'. Disney en UNICEF zijn aan elkaar verbonden sinds 1964. De attractie is een eerbetoon aan UNICEF en kinderen wereldwijd. 

Om deze 50e verjaardag te vieren, bundelen alle Disney parken wereldwijd hun krachten om geld voor UNICEF op te halen door een internationale Sing-a-Long te organiseren. Hiermee willen de Disney Parken aandacht vestigen op het werk van UNICEF voor een betere wereld voor kinderen.

Een internationale viering

In Frankrijk wordt op 10 april in Disneyland Paris de rode loper uitgerold voor een grote ceremonie voor UNICEF met een concert en educatieve workshops. Op die dag geven Disney Parken wereldwijd het stokje aan elkaar door in een gigantische Sing-a-Long, waarbij het liedje 'it's a small world' wordt gezongen. Elk park op zijn beurt: Tokyo Disney Resort, Hong Kong Disneyland, Disneyland Paris, Walt Disney World in Florida en Disneyland Resort in Californië.

Interactief meedoen

Mensen kunnen thuis op een interactieve manier ook meedoen aan de sing-a-long. Er is een platform ontwikkeld genaamd, SmallWorld50.com. Dit is op 21 maart 2014 onthuld en is bedoeld om geld in te zamelen voor UNICEF. Bezoekers van de website kunnen hun eigen -"it's a small world"- video uploaden en delen via sociale media. The Walt Disney Company doneert 150.000 dollar aan UNICEF plus één dollar voor elke sing-a-long video die wordt geüpload op SmallWorld50.com, tot aan 100.000 dollar.

 

Small World 1

IASW_GLOBE ART_214 (3)

Small World 8

Walt Disney