Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Syrische kinderen leven drie jaar in oorlog

15 maart 2014

Vandaag bestaat de oorlog in Syrië drie jaar. Drie jaar. Het is het beschamende jubileum van een conflict dat geen enkel Syrisch kind onberoerd laat. Het is een jubileum van een oorlog waar geen eind aan lijkt te komen.

Dagelijks zien we beelden van gewonde, vluchtende en huilende kinderen. Kinderen die hun verjaardag vieren in een vluchtelingenkamp. Kinderen die al drie jaar niet naar school kunnen. Kinderen die soms al drie jaar wees zijn na een aanval op hun ooit zo veilige huis.

We doen er alles aan om deze kinderen te helpen. Tientallen medewerkers van UNICEF zetten zich in voor de slachtoffers van de oorlog. We vaccineren, zetten scholen op en beschermen kinderen tegen mishandeling en uitbuiting. We geven psychosociale hulp en zorgen voor extra aandacht voor kinderen met een handicap.

Hartverwarmende steun

Dit werk kunnen we alleen doen met steun van onze donateurs. En die steun is overweldigend. De afgelopen drie jaar hebben honderden mensen een bijdrage gegeven voor Syrië. We krijgen hartverwarmende reacties op Facebook, Twitter en op onze petitie die inmiddels door duizenden is ondertekend.

We hebben alle zeilen bijgezet om zo veel mogelijk kinderen te helpen. Maar het geweld houdt niet op, en daarmee gaat de stroom vluchtelingen nog altijd door. Het is belangrijker dan ooit om klaar te staan voor alle ontheemde mannen, vrouwen en kinderen. Wij geven niet op. We hopen dat de wereld dit ook niet doet.

syrie

school

Gerelateerd aan dit onderwerp