Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

The Hague Idiots geven muziekinstrumenten aan asielzoekercentra

10 maart 2014

Vier Haagse jongens geven voor 2500 euro aan muziekinstrumenten weg aan jongeren in asielzoekerscentra. Zaterdag 8 maart vond de overhandiging plaats in asielzoekerscentrum Katwijk.

Bij de overhandiging waren muziekoptredens van verschillende jongeren uit het asielzoekerscentrum en natuurlijk van The Hague Idiots.

UNICEF Talent Battle

De jongens wonnen dit najaar met hun band The Hague Idiots de UNICEF Talent Battle, een talentenjacht voor schoolbandjes. Meteen al zeiden ze hun prijs - muziekinstrumenten ter waarde van 2500 euro, beschikbaar gesteld door Bax-shop - weg te willen geven aan jongeren die het beter konden gebruiken dan zij.

"Wij hebben het geluk hier in Nederland te zijn geboren en op te groeien. Wij krijgen kansen om te studeren, onszelf te ontwikkelen en te doen wat wij het liefste doen: muziek maken. Voor ons is dat normaal, het is echter helemaal niet zo vanzelfsprekend. UNICEF heeft met deze Talent Battle aandacht gevraagd voor kinderen in kansarme gebieden, die deze kansen niet hebben. Zij moeten zich dagelijks zorgen maken over hele andere dingen. Wij willen dat kinderen zich even kunnen losmaken van de dagelijkse zorgen door ook lekker muziek te kunnen maken en daarom geven we de muziekinstrumenten aan asielzoekerscentra", legt zanger Dylan uit.

Stichting De Vrolijkheid

De muziekinstrumenten gaan naar stichting De Vrolijkheid, die binnen asielzoekerscentra muzikale activiteiten organiseert. Muziek is voor de jongeren in asielzoekerscentra van groot belang, als tijdsverdrijf en als talentontwikkeling, maar ook om een beetje vrolijkheid in hun bestaan te brengen. Van de 2.500 euro zijn veel muziekinstrumenten gekocht: een stagepiano, microfoons, gitaren, kabels, een keyboard, violen, djembe's, xylofoons en tamboerijnen. De muziekinstrumenten gaan naar vijf AZC's verspreid over Nederland.

THI 2

The Hague Idiots

THI 6

THI 3

THI 7

Gerelateerd aan dit onderwerp