Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Tot nu toe honderdduizenden Filipinos geholpen met geld Giro555

6 maart 2014

Dankzij de giften van mensen in Nederland hebben honderdduizenden mensen in de Filipijnen de eerste maanden na de tyfoon levensreddende hulp ontvangen. Van de totale opbrengst die binnenkwam voor de actie 'Help slachtoffers ramp Filipijnen' is tot nu toe bijna een kwart besteed. 

Actievoorzitter Henri van Eeghen is op dit moment in het rampgebied om te zien hoe de situatie daar nu is. "Het verschil met drie maanden geleden is groot. Duizenden tonnen puin zijn geruimd. Straten zijn schoongeveegd. Mensen proberen hun leven weer op te pakken. Maar er moet nog een heleboel gebeuren. De omvang van de ramp is immens. Hulporganisaties verleggen hun focus op dit moment steeds meer van noodhulp naar wederopbouw. Die wederopbouw gaat nog jaren duren." Met geld van Giro555 blijven hulporganisaties zich de komende twee jaar inzetten om zoveel mogelijk mensen weer een toekomstsperspectief te bieden.

Investeren in de toekomst

Hulporganisaties zetten zich in voor alle vormen van hulp, maar leggen de komende tijd extra focus op huizenbouw en het creëren van inkomstenbronnen. "Mensen willen zelf weer een leven opbouwen, zonder hulp, met eigen inkomsten. Het creëren van nieuwe inkomstenbronnen in een ineengestorte lokale economie wordt de komende tijd één van de grootste uitdagingen", aldus Van Eeghen.

Resultaten

Het is bijna vier maanden geleden dat tyfoon Haiyan over de Filipijnen raasde. Duizenden mensen werden gedood, 4,1 miljoen mensen verloren hun huis en 14,1 mensen werden afhankelijk van één of andere vorm van hulp. Nederlanders kwamen massaal in actie om geld in te zamelen via Giro555. In totaal gaven Nederlanders ruim 36 miljoen euro aan Giro555. 3306.1025 Stroomschema _Filipijnen _Staafdiagram

Weetjes 340

Gerelateerd aan dit onderwerp