Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Simpele muskietennetten redden duizenden kinderen

6 maart 2014

'Ineens werd zijn kleine lijfje heel warm, waarop we gelijk naar het ziekenhuis zijn gegaan'  zegt Ngombe, terwijl ze haar zoon dicht tegen haar borst houdt. De jonge baby blijkt malaria te hebben. De nummer één reden van kindersterfte in de Centraal Afrikaanse Republiek.  

Naar aanleiding van het conflict dat zich afspeelt in het land zijn er in de hoofdstad Bangui in korte tijd 67 vluchtelingenkampen opgezet. Nadat  de zwangere Ngombe werd aangevallen door rebellen in haar woonplaats Boeing vluchtte zij genoodzaakt naar vluchtelingenkamp Joseph Mukasa.  De omstandigheden zijn er erbarmelijk en ziektes als malaria liggen op de loer. In een levensbedreigende situatie als deze denken veel mensen even niet aan de schadelijke gevolgen die malaria met zich mee kan brengen. Daarom  verspreidt UNICEF met het oog op het naderende regenseizoen actief muskietennetten in alle vluchtelingenkampen om een grote epidemie te voorkomen.

Ngombe en haar kamergenoten hebben zojuist een muskietennet ontvangen en hebben hem meteen opgehangen. 'Het oude malarianet zat vol met gaten en bood onvoldoende bescherming. '

In de eerste dagen na zijn geboorte was de gezondheid van mijn zoontje kritiek. Hij moest nog een week in het ziekenhuis blijven om aan te sterken' zegt Ngombe terwijl ze de ontslagpapieren van haar zoontje laat zien die bedrukt zijn met grote rode stempels. 'Gelukkig gaat het nu goed met hem en zal het nieuwe net hem vanaf nu goed beschermen.'

UNI158844

UNI158860

UNI158858

 

Gerelateerd aan dit onderwerp