Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schoon drinkwater door je smartphone niet te gebruiken

3 maart 2014

Voor elke tien minuten dat je je telefoon niet gebruikt, krijgt een kind in een ontwikkelingsland één dag schoon drinkwater. Dat is het idee achter het Tap Project. UNICEF USA daagt mensen uit om hun smartphones niet te gebruiken en daarmee kinderen wereldwijd te helpen aan schoon drinkwater. 

Smartphonegebruikers kunnen naar de website op hun mobiel en vervolgens kunnen ze meedoen met het project. Je wordt op de hoogte gehouden van bereikte resultaten en om de tien minuten krijg je te zien dat je één kind op de wereld geholpen hebt aan schoon drinkwater voor een dag. Wanneer je je smartphone weer in gebruik neemt, is het spel voorbij en krijg je de optie om zelf geld te doneren aan UNICEF. 

Tien minuten = één dag schoon water

Partner van UNICEF USA, Giorgio Armani Fragrances geeft voor elke tien minuten dat er iemand meespeelt, het bedrag dat gelijk staat aan één dag schoon drinkwater voor een kind. Op deze manier vergelijkt UNICEF USA twee uitersten. Wij kunnen niet zonder onze smartphones, terwijl heel veel mensen op de wereld het zonder schoon drinkwater moeten stellen, wat natuurlijk een basisbehoefte is. 

Hulp is hard nodig

Per dag overlijden 1400 kinderen onder de 5 jaar door diarree als gevolg van vuil drinkwater, slechte sanitaire voorzieningen en hygiëne. Daarnaast hebben in 2014 768 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. In noodsituaties heeft UNICEF tot nu toe 18,8 miljoen mensen kunnen helpen aan schoon water. 

Van 1 t/m 31 maart loopt het Tap Project, gericht op water en sanitatie. Je kunt zelf meedoen door uniceftapproject.org in te tikken in de internetbrowser van je smartphone.

 

Tap Project

Afghanistan UNI62673 Umbr

 

Sierra Leone UNI111977

 

Bangladesh UNI61882 Umb