Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Uzurii steunt met speciale WK-slipper UNICEF-programma in Brazilië

14 februari 2014

Het modemerk Uzurii heeft besloten om een bijdrage te leveren aan een programma van UNICEF voor jongeren in Brazilië. Voor het WK voetbal in 2014 brengt het merk een speciale slipper uit. Van elk paarverkochte slippers doneert Uzurii € 4,50 aan UNICEF ten behoeve van jongeren in het Zuid-Amerikaanse land. 

Ter gelegenheid van het WK voetbal dat dit jaar in Brazilië plaatsvindt, heeft Uzurii een slipper uitgebracht die aan te passen is met een zogeheten 'switch'. Dit is een verwisselbare button die je aan de slipper kunt vastmaken. Een deel van de opbrengst van deze speciale WK-slipper komt dus ten goede aan UNICEF. Daarnaast heeft Uzurii een aantal slippers beschikbaar gesteld als prijs voor deelnemers aan Copa Copa, een door UNICEF ontwikkelde online campagne. Door het spelen van de game die onderdeel hiervan is, kunnen jongeren in Nederland geld inzamelen voor hun leeftijdsgenoten in Brazilië.

Uzurii en UNICEF

Ontwerpster Shieglee Ferreira dos Santos is zelf afkomstig uit Brazilië en wil graag iets doen aan de leefsituatie van jonge mensen in haar land van herkomst. Door het programma van UNICEF krijgen jongeren daar de kans om nu al een positief verschil te maken in hun toekomst.

Kwetsbare jongeren

Zo gaat UNICEF in de twaalf Braziliaanse steden van het WK voetbal samen met jongeren aan de slag om hun kinderrechten te versterken. Zo krijgen zij bijvoorbeeld inspraak bij de gemeente en kunnen ze zelf aankaarten dat ook zij het recht hebben om te sporten en dat er ook voor hen sportvelden moeten komen. UNICEF maakt het echter ook mogelijk dat jongeren computerlessen krijgen en leren hoe ze moeten solliciteren. De nadruk ligt hierbij op de meest kwetsbare jongeren in het Amazonegebied, het noordoosten en de stedelijke gebieden waar jongeren vaak opgroeien in armoede en geweld.

Meer weten over het programma?

Klik hier voor informatie over Copa Copa!

brazilie uzurii

uzurii slippers

Gerelateerd aan dit onderwerp