Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF en H&M Conscious Foundation gaan samenwerken

12 februari 2014

UNICEF en de Conscious Foundation van H&M gaan een samenwerking aan voor drie jaar. Samen zullen zij een wereldwijde campagne voeren gericht op de ontwikkeling van kinderen in hun eerste levensjaren.

De samenwerking is gericht op het creëren van langdurige verbeteringen door de ondersteuning van nieuw beleid. De komende jaren investeert de H&M Counscious Foundation 9,3 miljoen dollar in onderzoek naar het belang van onderwijs en zorg bij de toekomstige prestaties en ontwikkelingen van kinderen. Dit onderzoeksverslag wordt verwacht in 2016.

Investeren in de ontwikkeling van kinderen

Ook investeert de Foundation in de ontwikkeling van een app die beleidsmakers voorziet van actuele data. Daarnaast worden pilotprojecten gestart in verschillende landen. Het project moet wereldwijd overheden aanmoedigen te investeren in de ontwikkeling van kinderen in hun eerste levensjaren.

Een goede basis

Uit eerder onderzoek is gebleken dat zo'n 200 miljoen kinderen onder de vijf er niet in slagen hun volledige ontwikkelingsniveau te bereiken als gevolg van armoede, slechte zorg, gebrekkige voeding en beperkte mogelijkheden om te leren. Een goede basis in de eerste jaren heeft een positieve invloed op de rest van het leven van het kind. Ook komende generaties zullen daar profijt van hebben. Daarom is deze investering in met name onderwijs aan hele jonge kinderen zo van belang.

Educatie, schoon water en vrouwenemancipatie 

H&M en UNICEF zijn sinds 2004 partners. Nu is er ook een samenwerking met  de H&M Conscious Foundation, een door H&M in het leven geroepen stichting die zich sterk maakt voor educatie, schoon drinkwater en vrouwenemancipatie. H&M kiest voor de samenwerking met UNICEF in het onderwijsprogramma vanwege de lange ervaring die beide partijen met elkaar hebben. "UNICEF is als organisatie goed toegerust om de ontwikkeling van jonge kinderen op de internationale agenda te plaatsen, zodat meer hele kwetsbare en jonge kinderen ook onderwijs kunnen krijgen", aldus Karl-Johan Persson, algemeen directeur en bestuurder van de H&M Conscious Foundation.

H&MFoundation

340

Gerelateerd aan dit onderwerp