Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ten minste 500 vrouwen en kinderen geevacueerd uit Homs

12 februari 2014 De VN en de Syrische Rode halve Maan hebben de afgelopen dagen minstens vijfhonderd vrouwen en kinderen geëvacueerd uit Homs. Het was het eerste staakt-het-vuren in het oude centrum van de stad dat al meer dan 600 dagen belegerd is en daardoor afgesloten is van de buitenwereld.

"De kinderen die geëvacueerd werden zagen er zwak en uitgehongerd uit", vertelt UNICEF-medewerker Tarek Hefnawy. Bij aankomst heeft UNICEF hen onmiddellijk voedingssupplementen gegeven om weer een beetje aan te sterken. Daarnaast zijn in totaal 380 kinderen ter plekke gevaccineerd tegen polio, DKTP, hepatitis B, mazelen en andere ziektes.

UNICEF-medewerkers hebben de meest kwetsbare kinderen begeleid totdat ze een veilige plek hadden bereikt. Zo wisten ze zeker dat de kinderen niet van hun families gescheiden zouden worden. Onder de evacués bevonden zich ook twintig zwangere vrouwen. Voordat de evacuatie begon, schatte UNICEF dat er meer dan duizend kinderen vast zaten in het oude centrum van Homs.

"Dit is een positieve doorbraak, maar we zijn er nog lang niet", zegt Youssouf Abdel Jelil, directeur van UNICEF Syrië. "We blijven enorm bezorgd over het lot van de kinderen die nog steeds vastzitten in Homs en andere belegerde plaatsen in Syrië. Partijen die betrokken zijn bij het conflict moeten kinderen beschermen en humanitaire hulpacties respecteren. Ze moeten zich houden aan de internationale wetten die er zijn voor het verlenen van humanitaire hulp aan degenen die dat het hardst nodig hebben."

 

Wat doet UNICEF nog meer?

Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die hulp nodig hebben. Het is de harde realiteit die het gevolg is van het langdurige geweld in Syrië. UNICEF doet er alles aan om zo veel mogelijk Syrische kinderen te voorzien van schoon drinkwater, zorg, voeding, onderwijs en bescherming.

Jongetje-Irak-Domiz

Gerelateerd aan dit onderwerp