Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pluchen Speelgoedactie IKEA wereldwijd goed voor ruim 10 miljoen euro

31 januari 2014

De wereldwijde opbrengst van de IKEA Pluchen Speelgoedactie bedraagt dit jaar 10,1 miljoen euro. Dit bedrag doneert de IKEA Foundation aan UNICEF en Save the Children voor beter onderwijs. In Nederland wist IKEA met de actie een bedrag van 320.501 op te halen. 

Tijdens de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs doneert de IKEA Foundation van 30 oktober 2013 tot 5 januari 2014 wereldwijd voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprogramma's van UNICEF en Save the Children. Sinds de start van de campagne in 2003 is er in totaal 67 miljoen euro opgehaald. Dit heeft meer dan 11 miljoen kinderen in 46 landen aan betere onderwijsmogelijkheden geholpen. Met de opbrengst van dit jaar worden 19 programma's in Afrika, Azië en Oost-Europa gesteund.  UNICEF  besteedt haar deel aan beter onderwijs aan kinderen in dertien landen in Afrika.

Retouractie knuffels en boekjes

Dit jaar konden klanten voor het eerst niet één, maar twee keer een bijdrage leveren. Tijdens de actie stond er bij de uitgang van alle winkels een Doneerbak waarin klanten hun gekochte knuffels en boeken konden doneren aan een lokaal goed doel. Dit heeft maar liefst 4.703 knuffels en kinderboeken opgebracht voor goede doelen in de omgeving: van kinderafdelingen van ziekenhuizen tot de speelgoedbank en een kinderhospice. Een fantastische opbrengst! 

ikea bedankinfographic

wolf softtoy

Gerelateerd aan dit onderwerp