Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF op de Vakantiebeurs in Utrecht

6 januari 2014

Thema

Familie & Kids: dat is dit jaar het thema van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Op verschillende manieren worden ouders en kinderen geïnformeerd over reizen met bestemmingen over de hele wereld. "De Vakantiebeurs heeft komend jaar het themaplein SAMEN in het leven geroepen, een speciale plek waar familievakanties met kinderen centraal staan. Dat is dus een ideale plek waar we aandacht kunnen vragen voor het werk van UNICEF ," stelt Joanne Buning, Event Manager bij UNICEF.

Bewustwording

De organisator van deze beurs VNU Exhibitions en UNICEF willen kinderen ervan bewust maken dat niet iedereen op de wereld het zo goed heeft als Nederlandse kinderen. In een speelse en vrolijke omgeving leren kinderen dat zij een steentje kunnen bijdragen aan een beter leven voor kinderen elders. "Door middel van spelletjes, tekenen of filmpjes worden kinderen op een leuke manier bewust van verschillen in de wereld", vertelt Joanne. 

Oenny

Naast leerzame spelactiviteiten voor kinderen, worden ouders opgeroepen om UNICEF te steunen. Dit kan bijvoorbeeld door het doneren van geld of door het kopen van een Oenny. Met elke verkochte knuffel kan UNICEF bijvoorbeeld 38 mazelenvaccins kopen. "Hiermee kunnen wij 19 kinderen beschermen tegen deze levensbedreigende ziekte. Dus koop je als ouder een knuffel van Oenny dan steun je UNICEF ook direct!'' zegt Joanne.

De Vakantiebeurs 2014 wordt gehouden van woensdag 15 januari t/m zondag 19 januari in de Jaarbeurs Utrecht.