Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Oranjebal Londen levert ruim 29.000 euro op!

20 december 2013

Het jaarlijks terugkerende charity-evenement voor Nederlanders in Londen, het Oranjebal, heeft dit jaar ruim 29.000 euro opgeleverd.Het bedrag komt ten goede aan de UNICEF-campagne  'Ik ga voor nul'.

275 gasten

Een fantastisch bedrag en bijna twee keer zoveel als het voorgaande jaar. Het evenement was uitverkocht en 275 gasten waren aanwezig. Er werden 1400 lootjes verkocht voor de loterij en tijdens de veiling van Christies werden achttien stukken geveild, waaronder het beeld van Sjaak Smetsers 'Wij Wereldkinderen'. Ook UNICEF-partners, waaronder Starwood Hotels & Resorts en Schiphol, leverden veiling-items waardoor de uiteindelijke opbrengst voor Sierra Leone uit kwam op £ 24.200,-  (ruim €29.000.- euro). Ook de videoboodschappen van Claudia de Breij en Paul van Vliet maakten indruk bij het publiek.

Sierra Leone

Saskia Baar, accountmanager bij UNICEF: "Wat een mooie avond! Het was fantastisch om er bij te zijn en een groep Nederlanders in Londen in actie te zien voor onze campagne. Dagelijks sterven 18.000 kinderen aan oorzaken die gemakkelijk te voorkomen zijn. Met de opbrengst van deze avond kan UNICEF het kindersterfte cijfer in Sierra Leone terugdringen."

Veiling

Het Oranjebal heeft inmiddels een vaste plek gekregen op de agenda van de vele Nederlanders in Londen en omgeving. Traditiegetrouw vindt tijdens het diner een veiling plaats waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. 

Lees meer over de campagne 'We gaan voor nul'.

Website Oranjebal 2013

Volg het Oranjebal op Facebook

Volg het Oranjebal op Twitter

oranjebal 3

oranjebal 1

oranjebal 2