Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schoon water voor meer dan 950.000 kinderen

16 december 2013

Schoon water voor meer dan 950.000 kinderen. Dat is tot nu toe het geweldige resultaat van onze campagne 'We gaan voor nul'.

Nog steeds sterven elke dag 18.000 kinderen aan oorzaken die eenvoudig te voorkomen zijn, zoals het gebrek aan schoon drinkwater. Elk kind dat sterft is er één teveel. Daarom gaan we voor nul.

Gelukkig hebben heel veel mensen gehoor gegeven aan onze oproep ook voor nul te gaan. Door de enthousiaste en betrokken reacties van het publiek, het bedrijfsleven, onze vrijwilligers, RTL en onze ambassadeurs zetten we weer een belangrijke stap in onze strijd tegen kindersterfte.

Alle Hero for Zero's, hartelijk dank voor jullie inzet en steun!

Kindersterfte door gebrek aan schoon water en hygiëne

In 2012 overleden meer dan 520.000 kinderen onder de 5 jaar aan de gevolgen van vuil drinkwater, slechte sanitaire voorzieningen en hygiëne. Dat zijn 1.400 kinderen per dag!

Op dit moment moeten nog steeds 780 miljoen mensen in de wereld het zonder schoon drinkwater stellen. En 2,5 miljard mensen gebruiken geen hygiënisch toilet. Ruim 1 miljard mensen hebben zelfs helemaal geen wc en doen hun behoefte buiten.

Leven in onhygiënische omstandigheden heeft grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen. Het leidt tot infecties en diarree hetgeen ondervoeding kan versterken of zelfs kan veroorzaken. Ondervoeding is de belangrijkste onderliggende oorzaak van kindersterfte.

 

Campagne 'We gaan voor nul'

Elke dag sterven 18.000 kinderen. Ze sterven door oorzaken die vaak eenvoudig voorkomen kunnen worden. UNICEF vindt dit onacceptabel. Elk kind dat sterft is er één te veel. Daarom gaan we voor nul.

jongetje-water

jongen-water-340

Gerelateerd aan dit onderwerp