Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderstemmen voor kleuteronderwijs in Madagaskar

14 december 2013

Het winkelend publiek in Amsterdam werd vandaag verrast door een bijzonder optreden van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Met deze speciale kerstactie van ING wilde de bank samen met UNICEF aandacht vragen voor de onlangs geintroduceerde Spaarrekening van UNICEF.

Nieuw Amsterdams KinderkoorIn Amsterdam, bij de ingang van het druk bezochte en sfeervolle Magna Plaza, kwam het Nieuw Amsterdams Kinderkoor dat bekend staat van haar optreden tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, speciaal bijeen voor ING en UNICEF. Ongeveer vijftien kinderen in de leeftijd van negen en 15 jaar deden mee. Twee keer kon het winkelende publiek genieten van het verrassingsoptreden.

Spaarrekening voor UNICEF

Met de actie wilde de bank met UNICEF aandacht vragen voor de onlangs geïntroduceerde Spaarrekening voor UNICEF, een spaarrekening waarmee klanten kunnen sparen en tegelijkertijd via UNICEF het kleuteronderwijs in Madagaskar steunen. 

Kleuteronderwijs in Madagaskar

In Madagaskar is er voor 9 van de 10 kinderen geen kleuterschool. Het eiland voor de kust van Mozambique is een van de armste landen ter wereld. Bijna 80% van de bevolking leeft er onder de armoedegrens en de situatie voor kinderen met betrekking tot onderwijs is ronduit slecht. Het percentage kinderen dat de basisschool afmaakt, is slechts 63% en een schamele 45% van de kinderen in de middelbare schoolleeftijd gaat naar school.

Het lage percentage kinderen dat de basisschool afmaakt is deels te verklaren doordat veel kinderen, op het moment dat ze naar de basisschool gaan, er nog niet klaar voor zijn om te leren. Hierdoor verlaten zij vaak voortijdig school. Door te investeren in kleuteronderwijs kan dit proces een halt toe worden geroepen.

Samenwerking met de ING

De ING en UNICEF werken al sinds 2005 samen aan een betere toekomst voor kinderen door te investeren in onderwijs. Met de nieuwe Spaarrekening voor UNICEF kan nu ook de ING-klant eenvoudig bijdragen. De donatie van 0,10% gaat namelijk niet van het spaarsaldo of de rente van de klant af, maar wordt gedoneerd door de ING zelf. Daarnaast kan de klant besluiten een eigen donatie te doen aan UNICEF rechtstreeks vanaf de spaarrekening. 

Lees wat de ING en UNICEF nog meer samen doen.

De ING Spaarrekening voor UNICEF: een waardevolle manier van sparen!

Zelf geld sparen en tegelijkertijd kinderen in Madagaskar een betere toekomst geven? Dat kan nu bij de ING. De ING doneert namelijk 0,10% op jaarbasis aan UNICEF over het gemiddelde totaalsaldo van alle Spaarrekeningen voor UNICEF. Dat is nog eens een waardevolle manier van sparen!

Meer informatie

 

 

Gerelateerd aan dit onderwerp