Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Verantwoording SHO voor hulpgelden Haïti opnieuw verbeterd

11 december 2013

Volgens de Algemene Rekenkamer (ARK) is de verantwoording vanuit de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) voor Haïti opnieuw verbeterd. Dit concludeert de ARK na een onderzoek over de SHO-rapportage 2012 `Help slachtoffers aardbeving Haïti'.

Erkenning

De SHO is blij met de erkenning van de Algemene Rekenkamer. "Het is goed dat de Algemene Rekenkamer erkent dat de verantwoording van de hulpgelden door de SHO opnieuw is verbeterd", aldus Farah Karimi, voorzitter van de Giro555-actie 'Help slachtoffers aardbeving Haïti'. De SHO wil op deze manier het publiek zo volledig en gedetailleerd mogelijk laten weten wat er met de giften van Giro555 gebeurt.

Verantwoording van besteding 

De SHO blijft zich inzetten voor verbetering van de verantwoording van de besteding van Giro555-opbrengsten. De zesde Haïti-rapportage van de SHO komt eind april 2014 uit. Geplande wederopbouwactiviteiten lopen door tot eind 2014. De eerdere rapportages, nieuwsbrieven over de uitdagingen en successen, en impressie over de hulpverlening door de SHO-deelnemers en gastdeelnemers, zijn te vinden op www.giro555.nl

Wederopbouw

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een zware aardbeving die in luttele seconden meer dan 220.000 mensen het leven kostte en meer dan 3 miljoen slachtoffers maakte. Eén dag na de aardbeving startte de SHO een Nationale Giro555-actie. In totaal werd, inclusief de bijdrage van de Nederlandse overheid, ruim 111 miljoen euro ingezameld. Met het geld dat mensen in Nederland en de overheid aan de Samenwerkende Hulporganisaties hebben toevertrouwd, zijn inmiddels honderdduizenden mensen in Haïti geholpen", aldus Karimi. Eind 2012 was ruim 85 miljoen euro van de totale 111 miljoen euro actie opbrengst besteed.

Wat doet UNICEF in Haïti?

In Haïti wonen ruim 4 miljoen kinderen onder de 18 jaar. UNICEF heeft in Haïti hard gewerkt om de meest kwetsbare kinderen en families te helpen, ook in 70 moeilijk bereikbare gemeenschappen. Op een aantal belangrijke terreinen is duidelijk bewijs van herstel en vooruitgang te zien. Met name op het gebied van het onderwijs, de gezondheid, de voeding en de bescherming van kinderen zijn er successen geboekt.

Haïti3401

Haïti3402

Gerelateerd aan dit onderwerp