Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF zoekt leden jongerenpanel 2014

10 december 2013

UNICEF werkt wereldwijd aan een beter leven voor kinderen. En wie anders weet wat belangrijk is voor kinderen dan jonge mensen zelf?

Wat doet het jongerenpanel?

Het jongerenpanel van UNICEF denkt actief mee met een aantal grote acties en evenementen van UNICEF Nederland en mag hierbij speciale rollen vervullen. Leden van het panel volgen ook workshops over ons werk en over kinderrechten. Daarnaast mogen ze zelf een actie voor jongeren bedenken en uitvoeren. Sabine Bot (15) was afgelopen jaar lid van het jongerenpanel en vertelt over haar mooiste ervaring: "Het leukste wat ik heb gedaan was verslag doen van het UNICEF Gala, waar ik Nicolette van Dam en Renate Verbaan heb mogen interviewen!"

Wie zoeken wij?

UNICEF zoekt jongeren tussen de 13 en 18 jaar die weten wat er leeft in hun wereld en die een flinke portie enthousiasme, humor, creativiteit en doorzettingsvermogen bezitten. De jongere is bekend met UNICEF en is nieuwsgierig naar het werk van UNICEF in Nederland. Tot slot is het beschikken over voldoende tijd een vereiste. De tien leden nemen een jaar lang zitting in het jongerenpanel van UNICEF, dus tot december 2014. "Als je mee wilt doen, moet je graag initiatief willen tonen," vindt panellid Yousra Chaabane (16).

Opgeven?

Ben of ken jij iemand die geknipt is voor deze functie? Opgeven kan door het aanmeldformulier in te vullen. Hierin wordt gevraagd naar competenties en motivatie. De inschrijfperiode loop tot 6 januari 2014. Uiterlijk 15 januari wordt bekend wie er naar de selectie dag mag komen. 

Naamloos

 

Pathe Gala - Kidsreporters

Renate Verbaan interviewen tijdens het Pathé UNICEF Gala

GS_UNICEFBATTLE 041

Jureren tijdens de UNICEF Talent Battle


Gerelateerd aan dit onderwerp