Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Grootste vaccinatiecampagne ooit in Midden-Oosten

10 december 2013

UNICEF, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Syrische Rode Kruis starten deze week met de grootste vaccinatiecampagne ooit in het Midden-Oosten. Meer dan 23 miljoen kinderen worden in Syrië en omliggende landen gevaccineerd tegen polio.

Polio-uitbraak voorkomen

UNICEF, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Syrische Rode Kruis starten deze week met de grootste vaccinatiecampagne ooit in het Midden-Oosten. In Syrië zijn er momenteel al 17 gevallen van polio gemeld. Met de campagne moet verdere uitbraak van het virus in de regio worden voorkomen. Alhoewel veel kinderen in Syrië moeilijk bereikbaar zijn, is het doel om 2.2 miljoen Syrische kinderen te vaccineren. Zij leven vaak in de conflictgebieden of zijn afgesloten van de buitenwereld. Daarnaast worden er ook kinderen huis aan huis gevaccineerd. De hulpverleners richten zich hierbij op kinderen jonger dan vijf jaar.

Strijdende partijen

De vaccinaties worden op verschillende plekken in de dichtbevolkte gebieden aangeboden. UNICEF en de WHO roepen de strijdende partijen in Syrië daarom op om mee te werken en hulpverleners toegang te bieden. "We kunnen de verspreiding van het virus alleen een halt toeroepen als alle niet gevaccineerde kinderen worden bereikt," zei Maria Calivis, vertegenwoordiger van UNICEF in het Midden-Oosten.

Tien miljoen vaccins

In de komende maanden is UNICEF van plan om 10 miljoen doses van poliovaccins te leveren in Syrië. De eerste lading van 2 miljoen vaccins kwam in Damascus aan op 29 november. Het vaccineren van kinderen in Syrië zal plaatsvinden tot april 2014. 

Syrië2

Syrië3

Gerelateerd aan dit onderwerp