VARA 'Uitgezet' krijgt Clara Meijer- Wichmann Penning 2013

9 december 2013

Op 10 december 2013 krijgt het team van de VARA-documentaireserie 'Uitgezet' de ClaraMeijer-Wichmann Penning 2013 uitgereikt in de Vondelkerk in Amsterdam. UNICEF heeft meegewerkt aan de serie door financiële ondersteuning en door inhoudelijke inbreng.

Deze jaarlijkse penning is door de Liga voor de Rechten van de Mens & de Stichting J'accuse aan het Team van de serie 'Uitgezet' toegekend vanwege de belangrijke bijdrage van het team aan de bescherming van de rechten van vluchtelingen.

Nederlands asielbeleid

In de serie wordt met name op indrukwekkende wijze belicht hoe kinderen van vluchtelingen beschadigd raken wanneer ze worden uitgewezen of met uitzetting worden bedreigd. Door de documentaireserie wordt een breder Nederlands publiek geïnformeerd over de vaak ingrijpende menselijke gevolgen van het Nederlands asielbeleid.

UNICEF heeft meegewerkt aan de serie door financiële ondersteuning en door inhoudelijke inbreng. Bekijk hier de uitzendingen van 'Uitgezet'.

Uitgezet2