Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Opening collectie Gustav Rau in Groninger Museum

9 december 2013

Feestelijke (kinder-)opening

Afgelopen vrijdag werd 'Natural Beauty', de collectie van Rau, feestelijk geopend. Voorafgaand aan de officiële opening was er een speciale opening voor kinderen. Kinderen konden meedoen aan een schilderwedstrijd en met Oenny - de UNICEF mascotte- op de foto. Tijdens de officiële opening sprak UNICEF ambassadeur Monique van de Ven het publiek toe met de prachtige woorden: "Gustav Rau had liefde voor kunst, liefde voor het leven en liefde voor kinderen."

Ode aan de natuur

De expositie is een verzameling bestaande uit landschappen en stillevens van de Duitse Gustav Rau (1922-2002). Rau werkte als tropenarts in het Nigeria en Zaïre en was zeer betrokken bij de ontwikkeling en gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden. Daarom heeft hij de collectie in 2001, een jaar voor zijn dood, overgedragen aan UNICEF. De kunstwerken worden in de toekomst geveild en de opbrengst gaat naar UNICEF.

Kinderen KunstBijzondere collectie

Gustav Rau's unieke collectie van ongeveer achthonderd schilderijen en sculpturen verschaft een overzicht over vijf eeuwen Europese kunstgeschiedenis. Meesterwerken van o.a. Fra Angelico, Van Goyen, Van der Neer, Bonnard, Fantin-Latour, Monet, Liebermann, Sérusier, Vuillard, Sisley en Morandi zijn te bewonderen in deze bijzondere presentatie.

Schilderwedstrijd

Kinderen tussen de 4 en 14 jaar kunnen meedoen aan een speciale UNICEF schilderwedstrijd. Een selectie van de inzendingen is tijdens de tentoonstellingsperiode te zien op de kinderexpositie in het Groninger Museum. De drie winnende kunstwerken krijgen gave prijzen zoals een IKEA-cadeaukaart en een mooi geldbedrag. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd.

 

_DSC3178

De bezoekers bewonderen de  kunstwerken als eersten

Opening GM

Koning van de Jeugd Younes Ouaali opent de collectie

Opening Monique

Monique van de Ven spreekt het publiek toe