Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Actie Wehkamp.nl/Pampers levert 292.800 tetanusvaccins op!

5 december 2013

De gezamenlijke actie van Pampers, Wehkamp.nl en UNICEF is ook dit jaar een groot succes. Met 292.800 tetanusvaccins is het uitbannen van de ziekte tetanus bij pasgeborenen weer een flinke stap dichterbij. Het aantal gedoneerde vaccins is dit jaar veel hoger dan verwacht.

Deze ziekte bij moeders en pasgeboren baby's uitbannen  is het gezamenlijke doel van Procter & Gamble en UNICEF. Om dit te bereiken koppelt P&G haar product Pampers drie maanden per jaar aan een speciale actie voor UNICEF. Bij elke aankoop van een pak luiers schenkt Pampers één vaccin tegen tetanus aan UNICEF.

Verdubbeling donatie

Als aanvulling op de succesvolle '1 pak is 1 vaccin' campagne verdubbelt wehkamp.nl sinds twee jaar de vaccins per verkochte maandbox Pampers. Bij een maandbox Pampers doneert P&G 5 vaccins en het online warenhuis doneert er dan nog eens 5. Daarnaast waren er speciale prijspromoties op de Pampers maandboxen. De actie liep van 20 oktober tot en
met 1 december 2013.

Al tien landen tetanusvrij!

De Pampers/UNICEF-campagne vond dit jaar voor de achtste keer plaats en tot dusver zijn al meer dan 300 miljoen vaccins gedoneerd. Hiermee zijn al in 36 landen inentingsactiviteiten gesteund. In tien van die landen is tetanus al volledig uitgebannen. Dankzij de samenwerking met Pampers, hebben we bijgedragen aan het uitbannen van tetanus bij pasgeborenen in Burkina Faso, Kameroen, Ghana, Guinea Bissau, Liberia, Myanmar, Senegal, Tanzania, Oost-Timor en Oeganda, en zeven andere landen zijn bijna zover. Daarmee komt het doel om de ziekte bij (toekomstige) moeders en pasgeborenen wereldwijd uit te bannen
steeds dichterbij!