Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF deelt winterpakketten uit aan Syrische gezinnen

4 december 2013

Warme kleding, dekens en schoenen. Het is van levensbelang om Syrische vluchtelingen te beschermen tegen de aankomende koude winter. Het leven in en om de vluchtelingenkampen is zwaar en bedreigt het welzijn van miljoenen kinderen.

Maar liefst 5,5 miljoen kwetsbare kinderen moeten de winter zien te overleven. De kinderen leven veelal in tentenkampen in Libanon, Irak, Jordanië en Turkije en hebben weinig beschutting tegen winters weer. Wanneer kampen overstroomd raken door hevige regenval bestaat het risico op de uitbraak van ziektes. Daarom heeft UNICEF een grootschalige vaccinatiecampagne opgezet om kinderen te beschermen tegen besmettelijke ziektes als mazelen en polio.

Winterkleding

UNICEF doet er alles aan om de Syrische kinderen de winter te laten overleven. In Syrië zelf deelt UNICEF twee miljoen winterpakketten uit aan kinderen met daarin onder andere warme kleding, dekens en hygiënekits. In Jordanië deelt UNICEF 88.000 pakketten winterkleding uit met daarin onder andere een warme jas, waterdichte schoenen en een muts en een sjaal. Ook worden 24.000 dekens uitgedeeld aan kinderen jonger dan 5 jaar. Om ervoor te zorgen dat kinderen naar school kunnen blijven gaan worden 370 verwarmde tenten geplaatst in kampen in Irak en Turkije.

Behuizing

Ook aan de leefomstandigheden in de kampen wordt gewerkt. UNICEF installeert drainagesystemen die ervoor moeten zorgen dat de kampen niet overstroomd raken door regen. Ook wordt afval verwerkt en worden warmwaterboilers geplaatst zodat vluchtelingen kunnen douchen.

Er is veel geld nodig om alle Syrische gezinnen deze winter te kunnen helpen. Het uitdelen van winterpakketten kost alleen al 13 miljoen dollar.

Aya

Aya (9) helpt haar zusje Isra'a (2) met het aantrekken van haar nieuwe laarzen

Dekens

Winterpakketten en dekens die gedoneerd zijn door IKEA worden uitgedeeld

baby

Een baby krijgt een warm pak voor de winter

 

Gerelateerd aan dit onderwerp